Cărțile lui Beatrix Potter în limba română

Poveștile despre animale ale lui Beatrix Potter au fost o bucurie pentru nenumărate generații de copii. Ilustrațiile ei calde, jucăușe, în culori pastel, îi invită pe copii într-o lume fantastică, vie și atractivă. Odată ajunși acolo, ea îndrumă cu blândețe și umor pe cititori pe calea înțelepciunii și a deciziilor bune. Poveștile lui Beatrix Potter sunt o bună ocazie pentru consolidarea valorilor și caracterului personal prin discuții deschise cu copiii.

Toate cărțile publicate de noi dintr-o privire. Deocamdată sunt 6 titluri, dar urmează întreaga serie a cărților publicate de Beatrix Potter.

La fiecare 4 minute o carte de Beatrix Potter este cumpărată pe Amazon.

La editura Kingdom Design sunt publicate până acum 6 cărți din seria Beatrix Potter. Editura intenționează să publice toate cele 23 de cărți pentru copii ale autoarei britanice, folosind textul, așezarea în pagină și grafica după ediția originală.

Povestea lui Peter Iepurașul – coperta

Povestea lui Peter Iepurașul a fost publicată pentru prima dată în 1902 și este cea mai populară și îndrăgită poveste a lui Beatrix Potter. Povestea spune pățaniile unui iepuraș foarte neastâmpărat, pățanii pe care le are atunci când face o vizită în grădina de legume a domnului McGregor. Povestea lui Peter Iepurașul a fost tradusă în 35 de limbi și a fost vândută în 45 de milioane de exemplare.

Povestea veveriței Nutkin – coperta

Povestea veveriței Nutkin a fost publicată în 1903. Povestea este despre o veveriță impertinentă care scăpat cu greu din gheara unei bufnițe bătrâne. Cartea are câteva ghicitori sub formă poezie care vor face fără îndoială deliciul celor mici.  

Croitorul lui Gloucester – copertă

Croitorul lui Gloucester este povestea preferată a lui Beatrix Potter dintre cele pe care le-a scris. Este o poveste fantastică de Crăciun despre compasiune și iertare, generozitate și bunătate. Cartea spune povestea unui croitor bătrân care lucra la hainele de gală comandate de primarul orașului. Hainele au fost aproape gata, însă croitorul s-a îmbolnăvit. Ceva incredibil s-a întâmplat. În poveste apare și pisica Simpkins care învață o lecție importantă și își schimbă comportamentul.

Povestea lui Benjamin Bunny – copertă

Povestea lui Benjamin Bunny este publicată în 1904 și reprezintă o continuare la Povestea lui Peter Iepurașul și relatează întoarcerea lui Peter în grădina domnului McGregor împreună cu vărul său Benjamin pentru a-și recupera hainele pe care le-a pierdut acolo în aventura sa anterioară.

Povestea celor doi șoricei neastâmpărați – coperta

Povestea celor doi șoricei neastâmpărați este o metaforă a unei vieții pline de frustrări. Cum reacționăm la surprizele vieții? Cum gestionăm dezamăgirea și furia? Ce putem face după ce am greșit?  Doi șoricei vandalizează o căsuță de păpuși după ce și-au dat seama că mâncarea de pe masa din sufragerie era făcută din ipsos. Totuși, în final, cei doi șoricei își ispășesc faptele.

Povestea doamnei Arici Scrobelici – Coperta

Povestea doamnei Arici Scrobelici este o carte pentru copii despre fapte bune și grijă pentru alții. O fetiță, pe nume Lucie, pleacă în căutarea batistuțelor ei pierdute și ajunge să o întâlnească pe doamna Arici Scrobelici, o făptură foarte drăguță care se ocupă cu adunatul și spălatul lucrurilor pierdute. Beatrix Potter a dedicat această poveste fetelor care în perioada în care a fost scrisă cartea (1905) trebuiau să facă multă treabă în gospodărie.

Puteți cumpăra cărțile lui Beatrix Potter de pe site-ul editurii Kingdom Design.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *