învingeți uriașii

Învinge-ți uriașii

Relatarea biblică a biuinței față de cei cinci uriași este un model profetic pentru fiecare dintre noi. Ion Hrezdac nu este doar un interpret al Bibliei care ne oferă un text sec despre o metaforă biblică, ci reușește să ne ofere un text alert și provocator. Fără prea multe introduceri sau contextualizări, suntem aruncați direct în miezul acțiunii și parcă suntem luați într-o mașină a timpului care merge cu mulți kilometrii pe oră. Autorul apasă pe accelerație și ne spune că nu e timp de vorbe goale. E timpul pentru acțiune. E timpul pentru o viață curată, trăită plină de dedicare și pasiune pentru Isus. Cartea este scrisă pentru cei cre vor să învețe repede și să pună în aplicare ceea ce au învățat. Dacă vrei justificări pentru păcatele tale sau scuze pentru nereușitele tale, nu le vei găsi în cartea Învinge-ți uriașii. Aici găseși o mână pe umăr care îți spune: “Poți.”,”Cu Dumnezeu toate sunt posibile.”, “Indiferent care îți sunt usiașii, poți fi biruitor.”

Ion Hrezdac pune înaintea noastră textul biblic al luptei cu uriașii. Uriașii reprezintă tot felul de pericole foarte reale din viața noastră. Lupta este aparent inegală, însă s-a văzut că uriașii au fost învinși de cei care păreau victime sigure. Vom lupta inevitabil cu cei cinci uriași. Și, vrem, nu vrem, trebuie să învățăm să îl biruim pe fiecare. Nu avem de ales. Ori eși biruitor împotiva tuturor, ori ești înfrânt. Vestea bună este că Isus Hristos a biruit, iar în puterea biruinței Lui avem și noi promisiunea victoriei.

Această carte este o invitație la credință. “Totul este posibil celui ce crede.” Iar credința noastră ne poate ridica peste toate fricile noastre, peste toate limitele pe care le avem, peste toate defectele noastre de caracter, peste toate credințele imitative care ne joacă feste, peste toate erorile teologice care ne mai încurcă uneori. Ceea ce ne face biruitori este harul lui Dumnezeu. Nu te lupta singur. Lupta cu uriașii este o luptă pe care o ducem împreună cu Hristos. Este o luptă în care harul este de partea noastră.

Te invit să citești această carte și să o dai mai departe. Aplică mesajul cărții și trăiește o viață de biruință. Cei care umblă cu David devin ucigași de uriași.

Dr. Valentin Dedu Editor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *